Utvecklaren Nicolás Álvarez har hittat spår av tre kommande stationära Mac-modeller från Apple. Han gjorde upptäckten i en konfigurationsfil för Hitta, funktionen som hjälper användare spåra sina telefoner, datorer, hörlurar och Airtag-brickor.

De tre nya maskinerna har modellbeteckningarna "Mac14,8", "Mac14,13" och "Mac14,14". Att det rör sig om stationära datorer framgår av platsen de hittades: I en lista över enheter som inte fungerar med funktionen som varnar användare om en enhet har lämnats kvar någonstans. Det är en funktion som fungerar med alla bärbara modeller, men inte med till exempel Imac och Mac Studio.

Alla Mac-modeller som har släppts med M2- och M2 Pro-kretsarna har modellbeteckningar som börjar på "Mac14" – Mac Mini med M2 Pro är till exempel "Mac14,12". Det tyder på att även de här tre modellerna är utrustade med någon variant av M2. Rykten har dock påstått att Apple planerar att skippa M2-serien för både Imac och Mac Studio, och några tecken på en nära förestående lansering av en Mac Pro med Apple-signerad systemkrets har inte setts till.

Apple ska hålla sin årliga utvecklarkonferens WWDC i början av juni och kan mycket väl visa upp nya Mac-modeller under presseventet som inleder konferensen.