Entusiaster som gillar både datorer och skor kan slå samman sina intresseområden med Cooler Masters Sneaker X. Datorn har fått en hel del tid i rampljuset men Cooler Master har nu spikat att lansering sker i juli och prislappen landar på 6 000 USD, motsvarande 63 000 kronor exklusive moms. Lansering sker initialt i USA.

sneakerx_2.webp

Glas finns så att du ser komponenterna på insidan.

Namnlöst-3.png

Hålfotsinlägg följer inte med.

Chassits fotavtryck är 650 × 306 × 651 millimeter. Trots att storleken är snarlik ett midtower-chassi används kompakta datorkomponenter som mini ITX-moderkort, SFX-PSU och endast en plats för 2,5-tumslagring. Cooler Master har dock klämt in vattenkylning och en radiator på 360 millimeter som ska hålla processorn kall.

Specifikt vad för processor och grafikkort Sneaker X erbjuder är för tillfället okänt, men med prislappen bör enheten utrustas med komponenter i det högre segmentet. Oavsett kommer det vara möjligt att uppgradera komponenterna fritt, så länge de får plats. Maximala storleken för grafikkort ligger strax över dimensionerna för RX 7900 XTX och RTX 4070 Ti, så behöver du mer kräm bör du leta efter annan dator.