För några dagar sedan delade Logitech ett smakprov på kommande produkt, som då spåddes bli ny lättviktare i mussortimentet. De gissningarna visar sig nu ha varit helt ute och cyklat, när Logitech istället avtäcker G Pro X2 – ett nytt headset som siktar på toppskiktet. För att nå dit tar Logitech hjälp av materialet grafen till ljudelementen, som de menar ska ge ännu högre ljudkvalitet än tidigare.

bestslideever.jpg

Logitech demonstrerat hörlurarnas anatomi.

image (31).png

Grafen är givetvis lika coolt som sportbilar.

Grafen är ett material som delar många av sina egenskaper med grafit, men det är mycket tunnare och väldigt böjligt. I Logitechs 50-millimeterselement är det membranen som tillverkats med grafen och tillbehörsmakaren lovar både mindre distorsion och ett klarare ljud.

logitech.jpg

Med hörlurarna följer tillbehör och förvaringsväska.

Utöver materialmagi sker även ett gäng förändringar ställt mot föregångaren G Pro X, däribland en något lättare konstruktion och ökad komfort med roterbara kåpor och utbytbara öronkuddar. Det går att välja mellan trådbunden anslutning med 3,5-millimeterskontakt alternativt Lightspeed med USB-dongel eller Bluetooth. Mikrofonen är riktad och löstagbar från kåpan.

Lång räckvidd och prislapp på 3 000 kronor

I trådlöst läge ska batteritiden räcka för upp till 50 timmars användning. Räckvidden vid anslutning med USB-dongel specificeras till 30 meter, för den som har datorn tre rum bort eller gillar att ha på sig hörlurarna vid kortare promenader.

Logitech G Pro 2X finns i antingen svart eller vitt och prislappen för det grafenbestyckade headsetet landar på 2 999 kronor. Säljstart drar igång den 30 maj hos både svenska återförsäljare samt på Logitechs webbplats.