Sony ville inte låta Microsoft ha allt mediafokus på sig under Build-konferensen och höll därför under onsdagen ett eget pressevent kallat Playstation Showcase där företaget visar både kommande spel och ny hårdvara som är på gång.

För det första jobbar Sony på ett par true wireless-hörlurar speciellt framtagna för Playstation 5, som använder en ny trådlös teknik utvecklad internt som möjliggör stöd för okomprimerat ljud, även kallat lossless. Designen har tydliga likheter med Playstation 5, både på själva hörlurarna och på laddningsetuiet.

ps1.jpg

Hörlurarna hämtar inspiration från Playstation 5.

ps2.jpg

Detsamma gäller det medföljande fodralet.

Några uppgifter om när hörlurarna lanseras, vad den nya tekniken faktiskt innebär eller hur mycket de ska kosta avslöjar Sony inte.

Project Q ska strömma Playstation 5-spel i bärbart format

Nästa nyhet är något som internt på Sony kallas Project Q och som det gick rykten om tidigare i vår. Det handlar om en handhållen skärm med inbyggd handkontroll, en slags bärbar konsol som enbart kan strömma spel. Playstation 5 agerar basstation åt den och spelen strömmas över Wifi med upp till 1080p-upplösning och 60 FPS.

ps3.jpg

Bärbara Project Q

Den har en åtta tum stor skärm med LCD-panel och ser ut som en Dual Sense-handkontroll som har dragits isär och fått skärmen placerad i mitten. Sony säger att den har samma knappar och funktioner som de vanliga handkontrollerna.

Vad företaget inte avslöjar är återigen priset. Det framgår inte heller om Project Q kan användas i multiplayer-spel där övriga spelare sitter framför TV:n med vanliga handkontroller.