För bara några dagar sedan lanserade AMD Radeon RX 7600, ett kompakt alternativ i instegsklassen och spelande i 1080p. Medan kylaren och grafikkortets design i AMD:s referensutförande kyler väl är andra detaljer mindre genomtänkta. På Igor's Lab uppmärksammas att snålt med utrymme runt strömkontakten gör det svårt att ansluta vissa kontaktdon.

AMD Radeon RX 7600 – bra prestanda för pengarna

Problemet berör främst strömkontakter av typen 6+2-pin, där två av kontaktstiften "hänger" vid sidan. Plastkanten som låser de två extra stiften till resterande del av kontakten är i vissa fall för hög och tar emot en utstickande kant från grafikkortets täckplåt.

kontakter.jpg

Kontakter som inte passar sticker ut ordentligt ställt mot de som går hela vägen in.

Vid närmare inspektion av SweClockers exemplar syns problemet även där – vissa kontaktdon med större plastkant går inte in. Det bör dock noteras är att merparten av de kontaktdon SweClockers har liggandes passar, inklusive flera 6+2-pinnarskontakter med lite plattare låsmekanism.

De lite grövre varianter som inte passar är inte lika vanligt förekommande, särskilt inte till nyare nätaggregat, och den enda modell redaktionen använder mer frekvent tillhör Nvidias verktyg PCAT som används vid grafikkortstester.