I januari förra året lanserades Google Play Games i en betaversion på Windows i ett fåtal regioner: Sydkorea, Taiwan och Hong Kong. Senare tillkom Australien och Thailand, och i november ett antal större länder inklusive USA.

Nu har turen kommit till Europa och Google Play Games finns nu i Sverige och 39 andra europeiska länder, både inom EU och utanför som Storbritannien. Även Nya Zeeland får tillgång till betan.

Google Play Games på dator ger tillgång till ett drygt hundratal Android-spel direkt i Windows. Bland spelen märks både ett par kända titlar som Asphalt 9: Legends och Summoners War och mindre välbekanta spel som Luna Re: Dimensional Watcher och Undersea Solitaire Tripeaks. Många av spelen har över 10 miljoner hämtningar.

Samtliga spel har anpassats för att kunna spelas med mus och tangentbord i någon mån. Framsteg i spelen synkas mellan dator och eventuella Android-enheter om du är inloggad på samma Google-konto.

Systemkraven är Windows 10 eller 11, ssd-lagring, minst 8 gigabyte minne och en minst fyrkärnig processor med motsvarande Intel UHD 630-grafik eller bättre. Virtualisering (Intel VT-d eller AMD-V) måste vara aktiverat i BIOS. Det är inte speciellt höga krav så de flesta datorer som inte är mer än några år gamla lär palla spelen.