Asus ROG har för avsikt att inom kort skruva upp premiumsegmentet av Geforce RTX 4000 ytterligare ett hack, och meddelar via Twitter att företaget kommer visa upp ett nytt kort under direktsändning den 30 maj klockan 03:30 svensk tid. Utöver ett videoklipp som innehåller några enstaka bildrutor som visar grafikkortets ena långsida delar inte Asus med sig av några detaljer om kortet.

Twitter-användaren @9559pro uppmärksammar däremot (via Videocardz), att det i beskrivningen för den kommande direktsändningen på Youtube avslöjas att de närmare bestämt kommer visa upp sitt nya grafikkort ROG Matrix Geforce RTX 4090.

Matrix Platinum har historiskt sett varit en av Asus serier med extra påkostade premiumgrafikkort, tillsammans med ROG Poseidon Platinum och Ares. Ingen av serierna har uppdateras på länge och företagets aktuella premiumgrafikkort är just nu ROG Strix-serien. I vintras lovade dock företaget återkomst för de klassiska serierna – helt i linje med de färska uppgifterna.

Det är i skrivande stund inte känt var ROG Matrix-prefixet tillför, men när Asus sjösatte ROG Matrix för Geforce RTX 2080 Ti vankades inbyggd vattenkylare. Exakt vad som gäller avslöjas alltså i ottan den 30 maj och SweClockers kommer att rapportera direkt från mässgolvet.

Är du sugen på ROG Matrix Geforce RTX 4090?