Under hösten 2022 brände Nvidia av sina största raketer i konsumentsfären – grafikarkitekturen "Ada Lovelace" och Geforce RTX 4000-serien. Nyligen fick värstingkorten sällskap av den något enklare och billigare RTX 4060 Ti, som om en dryg månad släpps i utförande med 16 GB grafikminne. Någon gång i juli sjösätts också mer nedskalade RTX 4060, med prislapp under 4 000 kronor.

Det är därför osannolikt att Nvidia har fler grafikkort att avtäcka i närtid, men det hindrar inte företagets VD från att inta scenen i Taipei, Taiwan, i samband med att teknikfesten Computex 2023 går av stapeln. Istället för konsumentgrafikkort ska företaget fokusera på framstegen inom datacenter och artificiell intelligens, men tilläggas kan att Nvidia tidigare överraskat vid liknande tillfällen. Om så sker även den här gången återstår att se.

SweClockers är på plats och rapporterar direkt, men för den som nattsuddar eller är uppe i svinottan kan evenemanget följas digitalt via bolagets webbsida, alternativt via Computex Youtube-kanal. Sändningen drar igång vid 05:00 svensk tid och är schemalagd till att ta ungefär en timme.