ULMB är en Nvidia-teknik lanserad 2015 som minskar rörelseoskärpan i spel. Det sker genom att styra bakgrundsbelysningen i skärmen till att blinka i takt med bilduppdateringarna. Tekniken sänkte dock ljusstyrkan på skärmen rejält och krävde en relativt låg uppdateringsfrekvens, och fick ingen stor spridning inom e-sport.

I samband med Computex 2023 presenterar Nvidia nu ULMB 2, en ny och kraftigt förbättrad version av tekniken. ULMB 2 ger rörelseskärpa som är fyra gånger högre än skärmens faktiska uppdateringsfrekvens – 1 440 Hz i skärmar vars bildfrekvens är 360 Hz. Det innebär att de börjar närma sig gränsen för vad mänskliga ögon och hjärnor kan urskilja.

För att få stöd för tekniken måste skärmen utöver G-sync-stöd också klara en uppdateringsfrekvens på minst 250 Hz, kunna driva tekniken vid sin maximala frekvens, samt leverera minst 250 nits ljusstyrka med ULMB 2 aktiverat.

Redan idag finns två skärmar som stödjer tekniken via en firmware-uppdatering. Det är Acer Predator XB273UF och Asus ROG Swift 360Hz PG27AQN. Snart kommer stöd även till ROG Swift Pro PG248QP och AOC Agon AG276QSG.

För att aktivera funktionen måste användaren stänga av G-Sync-funktionen i Nvidias kontrollpanel och sedan aktivera ULMB 2 i skärmens inställningar. Sen gäller det bara att datorn hänger med och kan leverera minst 360 FPS.