Hårdvarumässan Computex 2023 är i full gång och har hittills bjudit på flera färska kylarlösningar till grafikkort. Nu ansluter sig PNY och Cooler Master till den skaran med ännu ett jättelikt Geforce RTX 4090, den här gången i smaken "Verto ARGB Dual Fan".

► Se fler grafikkort från #Computex-2023

Samarbetet mellan partnertillverkare och kylartillverkare är inte helt olikt det Asus och Noctua har, som resulterat i en trio brun-beiga grafikkort där Noctua står för fläktarna. I det här fallet är det Cooler Master som står för fläktarna, som är av modellen Mobius i 120-millimetersutförande och i betydligt diskretare färg än den andra duons dito.

PNY-CM-RTX-4090.jpg

PNY och Cooler Masters gemensamma jättebebis. Bildkälla: El Chapuzas Informatico

RTX-4090-PNY-CM-especificaciones.jpg

Specifikationer för PNY och Cooler Masters Geforce RTX 4090. Bildkälla: El Chapuzas Informatico

Mindre diskret är storleken. Längden är förhållandevis korta 30,5 centimeter, men en tjocklek på nästan 9 centimeter tar grafikkortet upp hela 4,5 kortplatser. Det är nära det dubbla ställt mot Geforce RTX 4090 i Founders Edition-skrud och några millimeter större än Asus och Noctuas variant. Konstruktionen rymmer utöver rejäla kylflänsar även en ångkammare och åtta värmeledningsrör. Varken pris eller tillgänglighet är känt i skrivande stund.

Källa: El Chapuzas Informatico, Benchlife