För att underlätta och snabba på arbetet med att installera fläktar och kylarlösningar i datorer introducerar Corsair ett smart system vid namn Icue Link. Systemet erbjuder en central hubb där fläktar och annan kylning kopplas in med en proprietär kontakt för att i sin tur ge användare bättre översikt och mer kontroll över kylningen.

Totalt kan hubben strömförsörja och kontrollera upp till 14 olika fläktar och andra enheter. Hubben kan kontrollera fläktar och ljus individuellt eller köra helt synkroniserad kylning. Trots samma namn ser där det inte kompatibelt med äldre Icue-märkt utrustning ur kartong, men det ska anlända en adapter för att ansluta äldre prylar.

corsair-computex-2023-6.jpg

One hubb to rule them all.

corsair-computex-2023-1.jpg

Corsair bjuder på regnbågens färger med nya kylare.

press_5_carousel_v1.png

Icue Link har stöd för flera olika enheter.

press_3_connect_v1.png

Systmemet gör det enkelt att serierkoppla.

press_1_cables_v1.png

Hubben kan enkelt gömmas undan.

icuelink_layout_v1.jpg

Med systemet blir det lätt att minska antalet onödiga kablar i datorn.

Med systemet introduceras nya fläktarna QX120 och QX140 RGB som är bland de första i världen med att kunna kontrolleras helt digitalt. För att minska antalet kablar från fläktar används en modulär lösning för kedjekoppling (eng. daisy chain) och kitet kopplas i sin tur med en kabel till hubben. Vidare har fläktarna utrustats med sensorer som mäter temperatur, vilket också kan registreras med samma hubb.

► Läs mer från #Computex-2023

Corsair Icue Link-ekosystemet börjar säljas nästa månad och under tredje kvartalet lanseras fler fläktar och kylarlösningar som kan kopplas in i systemet.