Chassitillverkaren Lian Li är i Taipei och med sig har de fyra nya chassin riktade främst mot gamers: O11 Vision, O11D Evo RGB, O11D Evo XL och konceptchassit SUP 01. Alla är i modell större, med stöd för moderkort upp till E-ATX och med glaspaneler så det står härliga till.

O11 Vision får sitt namn av att tre av sidorna täcks av härdat glas. Bara undersidan, högersidan bakom moderkortet och baksidan är utan. Insynen till komponenterna är närmast total då chassit inte har några stödbalkar eller annat, bara tre rena glaspaneler. Moderkortet sitter på en löstagbar platta som gör det enklare att bygga datorn. Plats för fläktar finns i botten, på baksidan och faktiskt även intill moderkortet på högersidan.

lianli.jpg

De tre O11D Evo-modellerna.

O11D Evo RGB har glas framtill och på vänstersidan, men inte på ovansidan, där det istället finns plats för en stor radiator eller upp till tre 120-millimetersfläktar eller dubbla 140-millimetersfläktar. Det finns även plats för fläktar i botten, på baksidan och bredvid moderkortet för totalt upp till tio fläktar.

O11D Evo XL har liknande design som ovanstående, men något mer tilltagna mått och mer plats för stora fläktar. Totalt ryms upp till nio stycken 140-millimetersfläktar och två 120-millimeters. Modellen är därtill även utrustad med fler USB-portar på framsidan, men har färre platser för lagring än O11D Evo RGB.

Långsmalt för SUP 01 och bildklädda fläktar

SUP 01 skiljer sig åt betydligt mer ställt mot trion av O11-modeller. Det är ett högt, smalt chassi där Lian Li experimenterar mer med datorlådans inre. Särskilt noterbart är att grafikkortet sitter på högkant istället för horisontellt. Glaspanelerna har de däremot gemensamt och SUP 01 täcks av glas på tre sidor, precis som O11 Vision. Fläktar sitter enbart på högersidan i en något originell design.

lianli3.png

Konceptmodellen SUP 01.

fläkt.jpg

För blott 2 000 kronor kan du införskaffa en fläkt som visar processorns temperatur.

Lian Li lanserar även nya fläktar och vattenkylare. Särskilt utmärkande är en 120-millimetersfläkt med inbyggd LCD-skärm, som är tänkt att visa information om datorn eller små animationer eller videor. Förmåga att underhålla i bildform skruvar dock upp prislappen, som landar på motsvarande cirka 1 750 kronor när svensk moms har lagts på.