Ett av de mer intressanta moderkorten som visas upp på årets Computex-mässa i Taipei är MSI B650M Project Zero. Det är ett koncept och därmed inte garanterat att dyka upp i handeln, men precis som med konceptbilar är MSI djärvare än vanligt med designen.

B650M Project Zero har nämligen inte en enda kabelanslutning synlig på framsidan av moderkortet. Nästan hela fronten täcks av kylplattor över fasta komponenter och M.2-kortplatser, med åtkomst enbart för processor, primärminne, grafikkort och en PCI Express x1-plats.

MSI-showcases-B650M-Project-Zero-motherboard.2.png

Blankt och kontaktfritt är ledord för B650M Project Zero. Bildkälla: Benchlife

Kablar för ström, fläktar, USB-portar i chassit och annat sitter på baksidan. Det gör möjligen kabeldragningen mer komplicerad och begränsar användningen av en del chassin, men resultatet blir en dator nästan helt fri från synliga kablar.

► Läs fler nyheter från #Computex-2023

MSI har inte avslöjat några mer detaljerade specifikationer, vilket kanske inte är konstigt eftersom det hittills bara är ett koncept. De är dock inte ensamma om att vilja möblera om – bland annat konkurrenten Gigabyte har liknande lösningar på gång.