Gigabyte kommer som vanligt till årets upplaga av Computex med en uppsjö produkter i olika sortiment, inte minst bärbara speldatorer. Företaget visar bland annat en uppdaterad modell i Aorus-familjen, Aorus 16, specifikationer inte lär få några ögonbryn att skjuta i höjden, även om är högt satta.

Under huven på den knappt 20 millimeter tjocka datorn finns senaste generationens Intel Core i7-13700H och Geforce RTX 4070, vilket samsas med 16-tumsskärm i 2 560 × 1 600 pixlar och 240 Hz. Den riktigt stora, eller kanske snarare lilla, nyheten jämfört med fjolårets Aorus 15 och 17 är istället laddaren.

gigabyte-gan-laddare.jpg

Gigabytes nya galliumnitridladdare till Aorus 16 jämte en äldre laddare med konventionell teknik.

För att få ned storleken från modell tegelsten kostar Gigabyte på sig en galliumnitridladdare. Tekniken medför att laddaren blir 40 procent mindre och därmed betydligt enklare att få plats med i väskan. Trots maxeffekt på 280 watt väger laddaren endast 650 gram – en förhållandevis låg vikt ställt mot tidigare generationers tungviktare på 1 kilogram eller mer.

► Läs fler nyheter från #Computex-2023

Utöver pytteladdare bjuder den nya bärbara datorn även på en rad andra funktioner, däribland ny webbkamera i 1080p, stöd för Windows Hello och 99 wattimmar batterikapacitet.