För den som värderar estetik vid datorbyggandet är det medföljande kablaget till nätaggregat inte alltid det snyggaste. Även om de flesta numera klär kablaget i någon slags kabelstrumpa lever färgtemat "ketchup och senap" fortfarande kvar. Det problemet vill Phanteks bota med en ny duo nätaggregat i Revolt-serien.

Med Revolt slipper användare fula sladdar eller kablage de inte har någon nytta av. Nätaggregatet säljs nämligen utan några kablar alls. Det rör sig inte om någon magisk trådlös lösning – kablage existerar, men köpes separat.

fantex.jpg

Revolt gör revolt mot medföljande kablage.

fantex2.jpg

För den som köper till kablage är kabelhärva i allra högsta grad möjligt.

REVOOLT.jpg

Revolt kommer i två smaker: 1 000 eller 1 200 watt och med 80 Plus Platinum-certifiering.

Cablemod står för kablarna

Revolt är ett samarbete med Cablemod, som säljer kablage av tjusigare modell och klädda i kabelstrumpor av alla tänkbara färger och mönster. På så vis kan användare slå två flugor i en smäll och beställa endast det som faktiskt behövs och i det färgutförande som önskas. Det kan därtill hoppas över det helt, för entusiaster som föredrar att mecka och sleeva kablar på egen hand.

► Läs mer från #Computex-2023

Totalt rör det sig om två olika modeller som båda är certifierade enligt 80 Plus Platinum. Skillnaden är främst effekt, där det är antingen 1 000 eller 1 200 watt som finns att välja på. Exakta prislappar saknas, men i snitt väntas nätaggregaten bli uppåt tusenlappen billigare än motsvarande modeller på marknaden där kablar medföljer. För den som sedan inte behöver lägga till särskilt mycket kablage kan det därmed tänkas bli ett mer prisvärt alternativ.

Hur mycket onödigt kablage ligger och dammar i dina lådor?