I april meddelade Reddit att företaget ska börja ta betalt för sitt API som används i tredjepartsappar. Företaget har sagt att det inte ska "göra en Twitter" och ta hutlöst mycket betalt för det, men nu avslöjar en utvecklare att det blir nästan lika dyrt.

Apollo är en väldigt populär IOS-applikation för att använda Reddit, med nära en miljon aktiva dagliga användare. Utvecklaren Christian Selig är själv aktiv på Reddit och publicerade igår kväll ett inlägg där han avslöjar hur mycket Reddit ska ta betalt.

Efter tolv telefonsamtal som Christian Selig tyckte gick bra fick han reda på att priset är satt till 0,24 dollar per 1 000 API-förfrågningar, eller 12 000 dollar för 50 miljoner förfrågningar. Det motsvarar cirka 130 500 kronor och för en genomsnittlig Apollo-användare blir det en kostnad om cirka 2,5 dollar i månaden. Twitter tar, som jämförelse, 42 000 dollar per 50 miljoner förfrågningar.

Svårt för tredjepartsapplikationerna att gå runt

Christian Selig tar 1,5 dollar i månaden för en premiumprenumeration på Apollo, vilket blir lite drygt 1 dollar efter Apples avgift. Om Reddits pris är oförändrat måste han med andra ord höja priset på prenumerationen med minst 150 procent och kraftigt begränsa gratisversionen av applikationen för att alls gå runt.

Apollo är inte den enda tredjepartsklienten för Reddit som får det svårt om Reddit går vidare med prisändringarna. Appar som Rif och Relay kommer inte heller kunna fortsätta som idag, vilket utvecklaren av Rif också klargör i ett inlägg publicerat några timmar efter Christian Seligs inlägg.