Företaget Ultraleap meddelar nu att de släpper Leap Motion Controller 2, en uppföljare till rörelsesensorn Leap Motion som lanserades i juli 2013 och som gör det möjligt att styra en dator med bara handrörelser i luften.

Den ursprungliga Leap Motion Controller fick ett positivt till blandat mottagande, där vissa användare var imponerade av tekniken medan andra kände att den inte var vidare användbar. Rent försäljningsmässigt ska produkten, enligt Techcrunch, presterat under förväntan. Den har sedan lanseringen varit fortsatt tillgänglig att köpa.

leap-motion-controller-2_angle.jpg

Foto: Ultraleap

Leap Motion Controller 2 är 30 procent mindre än sin föregångare, samtidigt som den har en kamera med högre upplösning och större synfält. Den har också 25 procent lägre strömförbrukning och är kompatibel med plattformar och hårdvara som VR-, MR- och AR-headset samt PC och holografiska skärmar.

Det återstår att se om Leap Motion Controller 2 kan lyckas bättre på marknaden med tanke på att både Apple och Meta sägs arbeta på ny VR- och AR-hårdvara som den här typen av styrdon ofta lämpar sig för. Leap Motion Controller 2 är planerad att släppas någon gång i sommar och pris ligger på 139,99 USD, motsvarande cirka 1 520 kronor, exklusive moms.

Vad tycker du om att styra datorn med handrörelser i luften?