Har du för få fläktar i din dator? Har du alltid velat bygga ett fläkttorn? Väntan är äntligen över. På Computex 2023 presenterar Silverstone AIO-kylaren Icemyst, där traditionell pump och radiator kombineras med en busslast fläktar i cirkelformation.

silverstone-computex-2023-1.jpg

*alla fläktljud*

silverstone-computex-2023-11.jpg

Är det en blomma? En drönare? Nej, det är Silverstone Icemyst 240.

silverstone-computex-2023-5.jpg

För den som vill ta det lite mer piano kan man hålla sig till bara två extrafläktar.

Kylaren är i grunden inte särskilt märklig och finns med antingen 240- eller 360-millimetersradiator. All action koncentreras istället till pumphuset, till vilket Silverstone gjort stapelbara fläktmoduler. Silverstone har testat att stapla upp till tolv stycken på varandra, men det är möjligt att stapla på ännu fler. Förutsatt att moderkortet klarar att strömförsörja fläktarna är det bara fantasin som sätter gränserna.

silverstone-computex-2023-3.jpg

Lite tjusigt är det.

Fläktarna är dock inte bara dekoration. Eftersom de går att justera vad gäller position är tanken att det ska bidra till bättre luftflöde och exempelvis användas till att hålla primärminnen, lagringsenheter eller komponenter på moderkortet svala. Hur många som har nytta och plats för det är inte lika uppenbart, men ett unikt utseende garanteras.

Fläktmodulerna ska kosta 10 USD styck, vilket inklusive moms motsvarar cirka 130 kronor. Att skruva fläktantalet till Silverstones maxtestade nivå om tolv fläktar skulle därmed kosta drygt 1 500 kronor.

Hur många fläktar är för många fläktar?