Amerikanska Hyte är relativt färska på marknaden och började sin bana som en renodlad chassitillverkare – något som inte är helt konstigt sett till grundarnas historik inom chassidesign hos bland annat NZXT. På årets Computex-mässa breddar bolaget sitt sortiment med ytterligare produktkategorier, däribland fläktarna Thicc 12 men också den slutna vattenkylaren Thicc Q60.

hyte-computex-2023-6.jpg

Kylaren baseras kring en 240 mm-radiator med en ovanligt bastant tjocklek. Där många AIO-kylare använder radiatorer med en tjocklek på 27 mm slår Hyte till med hela 53 mm på den fronten, vilket enligt bolaget ska ge en prestanda som är jämförbar med konkurrenternas 360 mm-lösningar. Radiatorn är bestyckad med dubbla vattenpumpar och kyls av två 120 mm Thicc 12-fläktar, där de sistnämnda sammankopplas utan kablar för en mer städad kabeldragning.

hyte-computex-2023-8.jpg

Något som sticker ut lite extra är att kylarens vattenblock är utrustad med en nästan komiskt stor bildskärm. Det rör sig om en IPS-panel på 5 tum, vilken i praktiken drivs av plattformen bakom en Android-telefon i instegsklassen. Skärmen styrs via Hytes egna mjukvara och kan visa allt ifrån statistik från systemet till egna videofiler. För att ge lite extra flärd är baksidan av skärmen bestyckad med RGB-belysning som lyser upp sockelområdet på moderkortet.

Hyte Thicc Q60 kommer inte bara med en fläskig bildskärm utan också en ganska saftig prislapp på 299 USD eller motsvarande 4 000 kronor inklusive moms. Lanseringen är planerad till september.