Lian Li är kanske främst kända för sina chassin, av både konventionell och mer utsvävande natur. I samband med Computex 2023 i Taipei visar företaget dels nya chassin, dels uppgraderingen av såväl sin vanliga fläktserie som sitt Uni Fan-koncept som länkar samman olika fläktar.

I den senaste uppdateringen har materialet på fläktbladen bytts till Liquid Crystal Polymer (LCP) som innebär att det går att ha mindre utrymme mellan fläktbladen och ramen. På så sätt går det att skapa ett högre statiskt tryck och mindre turbulens, vilket också bör innebära en lägre ljudnivå. Tidigare har även österrikiska Noctua använt sig av LCP i sina flaggskeppsfläktar.

Sweclockers fläkt pacman.jpg

Animationer på skärmarna ska kunna ställas in så de löper över varje fläkt.

För toppmodellen av fläktarna har Lian Li även integrerat små LCD-skärmar på ovansidan där användare kan lägga in både statiska bilder och GIF:ar. Arbete pågår också för att göra det möjligt att få animationer att löpa över flera fläktar, något som demonstrerades under Computex med en animation från spelet Pac-Man.

► Läs mer från #Computex-2023

Den vanliga, skärm-lösa, varianten av Lian Lis nya fläktar ska släppas i trepack till ett pris om 109 dollar, motsvarande cirka 1 500 kronor inklusive moms. Fläktarna med skärmar ska kosta 129 dollar, motsvarande cirka 1700 kronor inklusive moms. Fläktarna släpps någon gång under tredje kvartalet 2023 men det är oklart exakt när de dyker upp i handeln i Sverige.