LG visar sin nya produkt Stanbyme Go 27LX5, en smart bildskärm på hela 27 tum med touchkontroller, som är inbyggd i en egen portfölj. Själva bildskärmen är en LED-panel med 1080p-upplösning, en bilduppdatering på 60 Hz och stöd för Dolby Vision. Den är också utrustad med högtalare på 20 watt (W) som kan spela upp Dolby Atmos-ljud.

Bildskärmen kan användas i tre olika lägen. Liggandes som ett bord inuti portföljen, uppfälld i landskapsläge eller roterad 90 grader till porträttläge tack vare en arm vars höjd även kan justeras med upp till 18 centimeter.

Enligt LG själva ska portföljen som allt är inbyggt i klara USA:s försvarsmakt hållbarhetstest vad gäller skydd från höga temperaturer, låga temperaturer, smuts, vibrationer, saltstänk samt chock- och fallskador. Portföljen är däremot inte vattentät, men har utrymme för laddningskabel och fjärrkontroll.

LG Standbyme 2.jpg

LG Stanbyme Go är bland annat tänkt att användas vid en picknick i det gröna.

Stanbyme Go använder sig av LG:s egna Web OS-plattform och har anslutningar för HDMI och USB Type-A samt Wifi 5 och Bluetooth 5. Den kan visa innehåll från både Android och IOS-enheter genom Airplay och skärmdelning och det finns också stöd för röststyrning. Batteriet ska räcka för upp till tre timmars användning.

GSM Arena skriver att Stanbyme Go har säljstart den 7 juli i Sydkorea och att pris ligger på 1,17 miljoner won, motsvarande cirka 9 750 kronor exklusive moms. När eller om den kan bli tillgänglig att köpa i Sverige återstår att se.

Hade du haft användning för en Stanbyme Go?