I en rapport från Boardchannels, en webbsida som bland annat samlar personer som arbetar hos Nvidia och AMD:s partnertillverkare, cirkulerar ännu en gång information om prissänkningar på grafikkort. Den här gången är det partnertillverkaren Galax det gäller, som uppges sänka priser i både Geforce RTX 4000- och RTX 3000-serien.

Prissänkningarna gäller främst den kinesiska marknaden och listas i renminbi (RMB). Den största sänkningen gäller partnertillverkarens varianter av Geforce RTX 4080, som uppges bli motsvarande mellan 1 500 och 2 000 kronor billigare. Därtill sjunker modeller som RTX 4070, RTX 3060 och RTX 3050 med motsvarande några hundralappar.

Prissänkningarna väntas gå igenom inom några veckor, men i nuläget ser de inte ut att leta sig till resterande delar av världen. Detta eftersom prissänkningarna inte ser ut att komma från Nvidia, utan istället spås bero på att Galax försöker möta liknande prissänkningar hos andra konkurrenter i Kina.

Försöker möta lägre priser hos konkurrenterna

Att prislapparna hos partnertillverkarens rivaler letat sig nedåt uppges bero på svalt mottagande för Nvidias Geforce RTX 4000-serie, kombinerat med stora kvarstående lager av RTX 3000-serien. Den situationen är inte unik för Kina – samma trend syns i både Europa och Nordamerika. När och om det resulterar i några bestående och märkbara prisförändringar närmare hemmaplan är däremot ytterst oklart.

Läs hela inlägget från Boardchannels här
GALAX-PRICE-CHANGE-1.png
Visa mer

Källa: Boardchannels (via Videocardz)