Det är dags för årets nya mobila enheter med äppelformad logotyp på baksidan. Det har under det gångna året florerat rykten kring den kommande mobilserien, där den största nyheten handlar om övergången till USB-C i stället för Lightning-kontakt. Nya läckta bilder visar att övergången är ett faktum, men ändringarna stannar inte där.

Utöver övergången till USB-C väntas kommande Iphone-generation sakna det reglage som låter användare enkelt stänga av ljudet på telefonen. Denna ska enligt nya bilderna ersättas av en touch-knapp som i stället för att bara kontrollera ljud ska kunna starta applikationer och göra andra funktioner mer lättillgängliga. Vidare har volymreglaget delat upp sig i två knappar.

iPhine-15-e1691351721841.jpg

Reglaget för ljudinställning har ersatts med "Action Button".

iPhone-15-Pro-e1691351665296.jpg

Kameramodulen är mer eller mindre identisk med föregångaren.

iPhone-15-Pro-Max-1-e1691351696861.jpg

USB-C-port huserar mellan telefonens högtalare.

Utöver nya tillskotten bland knappar och reglage avslöjar bilderna även att Iphone 15 Pro blir snäppet tjockare än tidigare versioner. Föregångaren är 7,85 mm och på bilderna ser nya versionen ut att lägga på upp till en millimeter.

Läckaren Ice Universe berättar dock att telefonen i bilderna inte bekräftats vara en Iphone 15 Pro, vilket betyder att det med stor sannolikhet är en dummy-version som används av tillverkare av skal och andra tillbehör.

Vid sidan av de nya läckta bilderna verkar datumet för Apples telefonshow vara förhållandevis spikat. 13 september väntas företaget presentera den nya telefonfamiljen, samt lite annat smått och gott, och då får vi se om ryktena stämmer.