Amazon Prime-medlemmar får en rad fördelar som bland annat tillgång till företagets streamingtjänst, utvalda erbjudanden samt fri expressfrakt. Företaget meddelar nu att den fria expressleveransen kan komma att försvinna.

Mer specifikt har Amazon justerat miniminivån för när fri frakt börjar gälla. I Storbritannien har det kommunicerats att paket som kostar mindre än 20 pund och ska skeppas samma dag får ett pålägg på 2 pund. Över 20 punds-gränsen är det fortfarande fri frakt som gäller.

Detta är inget svenska kunder kommer påverkas av avsevärt, men är en stark indikator att svenska Amazon-kunder inte kommer få uppleva snabbfrakten som erbjudits i andra länder. I Sverige är det fortfarande prioriterad leverans som är det snabbaste sättet att få paket via Amazon, vilket tar 1-2 dagar, men priset på beställningen måste ligga över 229 kronor.

Huruvida Amazon planerar att göra ytterligare justeringar med vad som erbjuds med Prime återstår att se, men har företaget börjat peta i erbjudandena är det möjligtvis bara en tidsfråga innan större ändringar sker.

Hur ofta beställer du från Amazon?