Google ser ut att av misstag antingen ha avslöjat en uppdaterat modell av Chromecasts fjärrkontroll eller en helt ny Chromecast-modell, rapporterar Android Police.

Upptäckten kommer från en video som ingår i en ny betaversion av Android TV 14 som företaget nyligen gjorde tillgänglig för testare. I videon syns en illustration av en fjärrkontroll som vid första anblick ser ut som den vanliga fjärrkontrollen till den senaste Chromecast-modellen, men som i själva verket har en helt annan knapplayout.

En helt ny knapp med en stjärnikon syns också, som Mishaal Rahman påpekar stämmer överens med den ”magiska knapp” som han tidigare har hittat i Android TV 14-koden och som ska kunna programmeras att antingen öppna en utvalda applikation eller ändra inmatningskälla till tv:n.

Den senaste modellen av Chromecast är Chromecast med Google TV (HD) som släpptes 2022, men den är en nedbantat, billigare version av Chromecast med Google TV (4K) från 2020. Den första betaversionen av Android TV 14 släpptes i juni. Vanliga Android 14 väntas släppas tillsammans med Pixel 8-familjen i början av oktober och det är möjligt att Android TV 14 och en ny Chromecast lanseras samtidigt.