Septembers mitt är nästan här och vanan trogen är det därmed dags för Apple att kliva upp på scen för ett årligt höstevenemang. Traditionellt är september-evenemanget dedikerat Iphone, vilket väntas vara fallet även i år, tillsammans med temat och ledtråden "Wonderlust".

På telefonsidan är det Iphone 15 som är näst på tur. Den största nyheten i år väntas bli byte från Lightning till USB Type-C, ett byte Apple gör till följd av nya EU-krav. Det innebär att Iphone får samma kontaktdon och kan nyttja samma kablage som Macbook, färskare Ipad-modeller samt inte minst merparten av Android-baserade telefoner.

Skärmklipp 2022-09-07 20.10.41.png

Dynamic Island på Iphone 14 Pro.

Designmässigt väntas Iphone 15 följa i förra generationens Pro-modellers fotspår. Mer konkret betyder det att kameraflärpen pensioneras och gör rum för den pillerformade zonen som går under namnet Dynamic Island. Skärmfinesser som Promotion och högre uppdateringsfrekvens uppges däremot fortsatt vara begränsat till Pro-modellerna.

Färska klockor och Airpods med USB Type-C

Utöver nya telefoner spås Apple introducera en ny generation Apple Watch, som kliver upp till Series 9. Där väntas främst uppgraderingar under huven, med ett lyft till ny systemkrets baserad på Bionic A15. Andra möjliga fördelar inkluderar bättre batteritid och uppdaterade sensorer. På klockfronten kan även förra årets äventyrsinriktade premiummodell Watch Ultra få en uppgradering, där samma nya systemkrets som till Series 9 är aktuell.

Skärmklipp 2022-09-07 19.31.50.png

Utöver telefoner kan en ny äventyrsklocka stå på menyn.

Sist men inte minst kan USB Type-C uppgraderingen anlända till ytterligare en produkt utöver Iphone 15-familjen. Flera rykten pekar på att Apple planerar återintroducera Airpods Pro 2 med nytt kontaktdon, men i övrigt oförändrade specifikationer.

Evenemanget går av stapeln klockan 19:00 svensk tid och går att se direkt på Apples webbplats alternativt i Apple TV-applikationen eller på Youtube. I vanlig ordning kommer SweClockers också att rapportera om nyheterna i realtid.