Även om Starfield är en AMD-sponsrad titel betyder det inte att spelet kommer vara låst till företagets uppskalningsteknik. Spelet lanserades med stöd för FSR 2, men nu berättar utvecklarna att implementering av Nvidias DLSS-teknik sker inom en snar framtid.

Bethesda skriver inte när uppdatering med DLSS-implementering släpps, utan nämner endast att det är en av communityts mest eftertraktade funktioner och därför prioriteras högt.

Även om spelet inte ännu har officiellt stöd är det möjligt att använda uppskalningsteknikerna Nvidia DLSS och Intels XESS via modd, inklusive DLSS 3 med frame generation. Integrerat stöd kommer dock uppskattas, eftersom användare då slipper ladda ned ytterligare filer och moddar för att få tillgång till dessa funktioner.

Fler bildinställningar på ingång

Utöver uppskalningstekniker planerar Bethesda att lägga till ytterligare inställningar i spelet. Bland annat mer omfattande inställningar för ljusstyrka och kontrast, justering av HDR, field of view-reglage och stöd för 32:9-skärmar. Förutom bildinställningar står även en knapp för att äta saker i spelet på menyn.

Vidare jobbar Bethesda på att förbättra moddstödet i spelet – mer specifikt för få systemet att fungera lika bra på konsol som på PC. Det betyder att även spelare på Xbox kommer kunna lägga till moddar av olika slag i sinom tid.

Vad saknar du i Starfield?