Blue Yeti har varit populära tillskott vid sidan av datorn, men sedan Logitechs uppköp av företaget har det inte dykt upp några direkta uppföljare. Nu ändras läget och Logitech drar skynket av uppföljare till den populära mikrofonen, fast under det egna paraplyet Logitech G.

De nya mikrofonerna går under namnen Logitech G Yeti GX och Yeti Orb. Yeti GX är huvudakten och plug-and-play-mikrofonen med dynamisk kapselteknik som behåller den klassiska pillerformen, men med ett modernare utseende med mattsvart finish och RGB-belysning. För att kontrollera mikrofonen plockar Logitech scrollhjul från företagets gaming-möss. Med Yeti GX bakas de in för att justera ljudnivåer och låsa ljudinställningarna vid klick.

Regera_Sagaris_Merak-2023-In-Situ-SQUARE-57.jpg
Regera_Sagaris_Merak-2023-In-Situ-SQUARE-50.jpg
Regera_Sagaris_Merak-2023-In-Situ-SQUARE-2.jpg
Regera_Sagaris_Merak-2023-In-Situ-SQUARE-19.jpg

Yeti GX använder sig utav ett superkardoid upptagningsmönster. Det betyder att upptagningen är riktad mot dig som pratar, utan att plocka upp störande omgivningsljud som klick från mus och tangentbord. Via mjukvaran går det att finjustera upptagning och lägga på ljudfilter.

Mer ljud och ljus

Yeti Orb heter nya småsyskonet och som namnet avslöjar är det en bollformad USB-mikrofon med förhållandevis diskret design och kontrollerbar RGB-belysning. Sista produkten i Logitechs ljud- och ljusshow är lampan Litra Beam LX, som inte bara kan lysa upp ansiktet med kallt eller varmt vitt ljus, utan är även försedd med RGB-remsor på vardera sida.

Samtliga produkter finns via Logitechs webbsida och via återförsäljare. Priset för Yeti GX är 1 899 kronor, Yeti Orb kostar 899 kronor och lampan Litra Beam LX kan köpas för 1 999 kronor.