Microsofts planer för Xbox under de kommande 4–5 åren har läckt via en amerikansk domstol, rapporterar Axios. Flera presentationer där företaget bland annat avslöjar en redesign av Series X och detaljer om nästa generation av Xbox har laddats upp som bilaga till andra dokument kopplade till myndigheten Federal Trade Commissions (FTC) försök att stoppa Microsofts förvärv av Activision Blizzard.

Den nya Xbox Series X-modellen ska enligt en presentation från maj 2022 släppas 2024 och har både ny yttre design och andra nyheter. Den har det interna kodnamnet Brooklin och ska kosta lika mycket som tidigare, trots att Microsoft ska utöka lagringsutrymmet till 2 TB. Den får även Bluetooth 5.2 och Wifi 6E, och systemkretsen produceras med 6-nanometerprocess.

Eftersom den nya modellen saknar optisk läsare har Microsoft gjort om chassit till en cylinder. Den får en USB Type-C-kontakt med Power Delivery på framsidan för praktisk laddning av andra enheter. Handkontrollen som följer med har också gjorts om och ska enligt presentationen låta spelaren bättre träda in i spelen.

ellewood.jpg
sebile.jpg

Även Xbox Series S kommer enligt den läckta presentationen uppdateras, om än med färre nyheter. Den har kodnamnet Ellewood och ska också lanseras med den nya handkontrollen, som kallas Sebile.

Uppgifterna är över ett år gamla och kommer från en intern presentation. Det är alltså fullt möjligt att Microsofts planer har ändrats sedan dess, så räkna inte till hundra procent på att några uppdaterade Xbox Series X/S-modeller kommer släppas.