X, tjänsten som tidigare hette Twitter och fortfarande återfinns på Twitter.com, har i alla år varit gratis att använda. Efter Elon Musks förvärv av företaget infördes en prenumerationstjänst för att "verifiera" användare. Det ersatte det gamla systemet, där bara offentliga personer fick de åtråvärda blå bockarna som indikerade att ett konto verkligen tillhörde just den personen. Men gratiskontona bestod, och utgör alltjämt en majoritet av alla användare.

Nu har Elon Musk indikerat att samtliga användare kan tvingas betala för att använda X, skriver CNBC. Under ett liveströmmat samtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som egentligen skulle handla om riskerna med AI och hur AI kan regleras nämnde VD:n att X "är på väg att övergå till att ta ut en liten avgift varje månad" i syfte att bekämpa "arméer av bottar".

Elon Musk passade även på att säga att X har 550 miljoner månatliga användare som tillsammans skriver 100–200 miljoner inlägg om dagen. Han undvek att diskutera hur många av användarna som är människor och hur många som är bottar.

Kritiken mot Elon Musk och hans ändringar på X/Twitter har återigen blossat upp, i samband med att han nyligen hotade att stämma organisationen Anti-Defemation League (ADL) och påstod att organisationen låg bakom X sjunkande intäkter. Frågan nu är vad som händer med de återstående intäkterna om X stänger ute alla gratiskonton.