Reddit-användaren Hypixely har rotat runt i koden i Spotify-applikationen – oklart för vilken plattform – och har hittat en rad referenser till och nya detaljer om företagets utlovade Hifi-abonnemang, skriver The Verge. I juni i år avslöjade Bloomberg att Spotify internt kallar det för "Supremium" och representanter uppgav att förseningen på över två år beror på förändringar i branschen som är utom företagets kontroll.

Nu ser det till slut ut som att Spotify åtminstone är förberedda på den tekniska fronten. Koden som Hypixely har hittat avslöjar att det nya abonnemanget erbjuder 24-bitars lossless-ljud "utan lagg och fördröjningar". Vad det innebär rent tekniskt återstår att se.

Koden visar också att "Supremium"-prenumeranter får en rad andra funktioner, som inte finns i standardabonnemanget Premium. En av dessa är möjligheten att skapa egna spellistor med hjälp av AI. Andra exempel är nya verktyg för att styra uppspelningen av spellistor utifrån till exempel tempo, tonart eller "dansbarhet", sömlösa övergångar mellan spår som en automatisk DJ samt filter för stämning och genrer i spellistor.

Dessutom finns en referens till priset 20 USD per månad. Hypixely påpekar att det inte behöver vara det slutgiltiga priset i USA, utan lika gärna kan vara inskrivet för att ha ett pris att visa för testare.

Saknar du bättre ljudkvalitet i Spotify?