Xbox har funktioner för att både ta skärmdumpar och spela in video med allt som händer på skärmen. De sparas som standard på Xbox Network via spelarens Microsoft-konto, men där är de inte längre trygga. I ett blogginlägg häromdagen avslöjar Microsoft att skärmdumpar och skärminspelningar från och med nu kommer raderas efter 90 dagar.

Den som vill bevara sina inspelningar måste flytta dem till en mer beständig förvaring. Microsofts förslag är en ny funktion som gör det möjligt att ställa in automatiska backuper till Onedrive. Det kräver så klart att det finns tillräckligt utrymme på kontot, och vanliga gratiskonton har bara 5 GB.

En annan möjlighet är att spara dem till en extern hårddisk eller ett USB-minne istället. Inställningen för det ligger i Profil och system -> Inställningar -> Inställningar -> Spela in och dela, men du kan också ställa in en disk som lagringsplats i Profil och system -> Inställningar -> System -> Lagringsenheter.

PC-spelare som använder Windows inbyggda Xbox-meny för att spara skärmdumpar och skärminspelningar behöver inte oroa sig, eftersom dessa som standard lagras på datorn.