För datorentusiasten är produkt- och prisjämförelsesidor ett av många viktiga verktyg. Prisjakt är en av de stora aktörerna, men när sajten genomgick en större designförändring under år 2019 var det inte alla som var nöjda. Det gamla gränssnittet fick leva kvar som "Prisjakt Classic" – men nu går även det i graven.

image (41).png

I samband med att Prisjakt byter inloggningssystem till Schibsted-konto, det vill säga samma system som Blocket, Aftonbladet och flera andra Schibsted-ägda tjänster, släcker de ned Prisjakt Classic. De med ett äldre Prisjakt-konto, vilket bland annat även använts till forumet Minhembio, måste aktivera ett Schibsted-konto senast den 31 januari 2024 för att behålla sin Prisjakt-data. Efter det datumet raderas all data per automatik.

Den ordinarie tjänsten kan fortsatt användas utan konto. För den som inte använder sig av Classic blir skillnaden därmed inte särskilt stor – funktioner som att lämna omdömen, spara inköpslistor och bevaka produkter kräver redan inloggning. Skillnaden blir där endast skiftet i kontotyp.