Apples senaste resultat visar att deras intäkter fortsätter minska. Även fast företaget redovisar rekordförsäljning både för Iphones och Apples egna tjänster, minskar deras intäkter med en procent från föregående kvartal. Det betyder att intäkten för det senaste kvartalet hamnar på 89,5 miljarder amerikanska dollar.

Nedgången av intäkter var dock inte oväntad. Experter spådde att Apple skulle hamna på 89,4 miljarder i intäkter, där främsta orsakerna var avsaknaden av släpp både gällande Ipad och Mac. Det har lett till minskad försäljning för båda produktkategorierna, där intäkterna för Mac-datorer gick ned med 34 procent jämfört med föregående år.

Vidare gällande Mac, så annonserade nyligen Apple sina M3-kretsar, Imac och Macbooks, och eftersom dessa inte kan köpas än kan de inte räknas med i de senaste resultaten. När det gäller Ipad har lanseringsfönstret ändrats, och man vet ännu inte när nästa modell släpps.

En av ljusglimtarna för Apple var försäljningen av Iphones som slog kvartalsrekord och stod för nästan hälften av företagets totala intäkter med 43,8 miljarder amerikanska dollar. En annan del av Apples utbud som gått bra är deras tjänster. Där har de nu nått en miljard aktiva prenumerationer - en dubblering på tre år.

Källa: Engadget, The Guardian.