Att Google betalar mångmiljardbelopp till Apple för att vara standardsökmotor på Iphone var redan känt, men nu har ett vittne för Google råkat avslöja hur stor andel av företagets reklamintäkter som härstammar från Apples webbläsare som går till Iphone-tillverkaren, rapporterar Bloomberg.

Kevin Murphy, ekonomisk expert på Google och vittne i rättegången mellan företaget och den amerikanska staten, försa sig under sitt vittnesmål när han nämnde att Apple får 36 procent av intäkterna. Enligt Bloomberg grimaserade Googles advokat John Schmidtlein när han insåg vilken miss det var.

Både Google och Apple har bett domstolen att inte offentliggöra siffran eftersom de anser att det är en affärshemlighet, och lär inte vara glada över avslöjandet. Amerikanska justitiedepartementet, som kallar Googles sökmotor ett olagligt monopol, får däremot vatten på sin kvarn.

Någon exakt siffra på hur många miljarder det rör sig om idag har hittills inte avslöjats. Enligt en tidigare rapport från New York Times rörde det sig om cirka 190 miljarder kronor under 2021. Googles totala reklamintäkter låg 2022 på cirka 2 400 miljarder kronor och kommer enligt Statista stiga till 3 600 miljarder kronor till 2027.