Apple är en av få tillverkare av bärbara datorer som inte har släppt en enda modell med OLED-skärm. Samtliga företagets Macbook-modeller använder fortfarande IPS-paneler, numera med mini LED-belysning i Pro-modellerna. De är ljusstarka och har väldigt bra färger, men saknar den absoluta svärtan hos OLED.

Under flera år har företaget enligt rykten arbetat på mikro‑LED-teknik, och tanken var att gå direkt dit från mini LED, men utvecklingen har gått trögt. Nu påstår kontot Tech_Reve på X att Apple har bestämt sig för att trots allt hoppa på OLED-tåget och utvecklar nya Macbook Pro-modeller som ska inkludera skärmar av den typen för lansering 2027.

Och inte nog med det. Tech_Reve påstår dessutom att Apple till slut kommer inkludera pekskärmar i de här Macbook Pro-modellerna. Pekskärm ska sedan introduceras även i Macbook Air, om kontots källor har rätt. Apple påstås vänta på nya tekniker från Samsung och LG kallade Y‑OCTA respektive Touch On Encapsulation som ska göra OLED-skärmar med pekfunktion tunnare och billigare att tillverka.

Apple har i alla år pekat på hur dålig ergonomi det är att använda stående pekskärmar, och har inte släppt någon Mac med pekskärm. Om ryktet stämmer kommer företaget behöva göra om stora delar av Mac OS användargränssnitt, alternativt begränsa pekfunktionerna till särskilt anpassade program och inte systemet som helhet.