Inför årets CES-mässa har Samsung presenterat sin nya QLED, Micro LED, OLED och Lifestyle-displays. Kärnan i 2024 Neo QLED 8k går under beteckningen NQ8 AI Gen3 och beskrivs som den mest innovativa lösningen hittills.

Neo QLED 8k har en neural processorenhet, NPU, som har dubbelt så hög hastighet jämfört med föregående generationen. Neurala nätverk har uppdaterats till åtta gånger den föregående, 64 till 512, vilket ska skapa en rejält skarp detaljvisning. Enligt Samsung kommer det att vara möjligt att skala upp låg upplösning till hög med hjälp av 8K AI Upscaling Pro.

Andra funktioner i den nya generations TV är AI Motion Enhancer Pro, som med NQ8 AI Gen3 upptäcker TV:n vilken sport som visas och identifierar exempelvis bollen i en fotbollsmatch.

Samsungs AI-skärmar, drivna av on-device AI-teknik, är utformade för att skapa en mittpunkt i hemmet och koppla samman alla typer av kompatibla enheter för att erbjuda användarna en mer flexibel livsstil. – Magnus Nilsson, produktansvarig för TV och ljud på Samsung Electronics i Norden

Neo QLED-serien kommer även att ha Real Depth Enhancer Pro, som ska lägga till detaljer i snabba scener, samt Infinity Air Design som innebär att en skärm endast har ett djup på 12,9mm, vilket tillsammans ska skapa en sevärd upplevelse.

Programvarumässigt använder de nya 8K och 4K QLED-TV:erna Tizen OS för att effektivisera din totala upplevelse. Ett uppdaterat gränssnitt lägger till en ny startskärm med en tillgänglig innehållsöversikt. Och om du har en av de bästa soundbars för Samsung TV-apparater så innebär 2024 Q Symphony sömlös integrering av ljud också.

CES-2024-Display-Lineup_main3.jpg

Samsungs nya OLED-TV är enligt bolaget byggt på arvet från tidigare generationer,
med S95D som erbjuder en 77-tums skärm. Skärmen är 20 procent ljusare än på tidigare modeller och har AI-förbättrad färgnoggrannhet. De kommer även med ny OLED Glare Free teknologi som bevarar färg och reducerar blänk på skärmen.

Lansering av de nya TV-apparaterna från Samsung sker senare i år och närmare lansering kommer även information om priser.