Apple har nu meddelat att det börjar sälja det påkostade och snordyra AR/VR-headsetet Vision Pro 2 februari, och öppnar för förhandsbeställningar 19 januari. Det här gäller som väntat enbart i USA, och något datum för internationell lansering har företaget inte presenterat.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att Vision Pro kostar 3 500 dollar med 256 GB lagring, vilket antyder att det går att välja till mer lagring – naturligtvis till sedvanligt höga priser. I paketet ingår förutom själva headsetet två olika pannband, det vanliga Solo Knit Band som sitter elastiskt runt bakhuvudet och Dual Loop Band som använder två kardborreband över och bakom huvudet.

Kunder får även ett ljusinsläppskydd i valfri storlek med två tillhörande dynor, en putsduk, batteri, USB Type-C-kabel och nätadapter/laddare. Batteriet klarar enligt Apple upp till 2,5 timmar videouppspelning i en virtuell miljö. För användare med synfel säljer Apple tilläggslinser från Zeiss, dels av läsglasögontyp för 100 dollar styck, dels med exakt korrigering på recept från optiker för 150 dollar.