Användare som fortfarande sitter med Iphone 5S, Iphone 6, Ipod Touch (6:e generationen), Ipad Air (1:a generationen) eller Ipad Mini (3:e generationen eller tidigare) kommer inte längre kunna använda Bank ID på någon av dessa enheter efter 3 juni, rapporterar Mobil.

Bank ID höjer då och då systemkraven, dels för att hänga med i utvecklingen och utnyttja nya funktioner i operativsystemet men framför allt för att undvika äldre system som Apple och Google inte längre släpper några säkerhetsuppdateringar för. Nu höjer företaget kravet från IOS 12 till 13, vilket alltså leder till att ovanstående äldre modeller inte längre hänger med.

Eftersom IOS 14 och 15 fungerar på samma uppsättning enheter som IOS 13 kommer de flesta användare av Bank ID på äldre Iphone ha IOS 15.8.2 som släpptes 5 mars i år. Den sista uppdateringen av IOS 12, version 12.5.7, släpptes 23 januari 2023 men det är fortfarande möjligt att Apple kommer släppa ytterligare en uppdatering någon gång i framtiden om en tillräckligt allvarlig säkerhetsbrist upptäcks.

Tidigare i vår höjde Bank ID systemkraven även på Android, från Android 6 till 7.