Microsoft stoppar sin kritiserade säkerhetslösning Recall från att skeppas med Copilot Plus-datorerna nästa vecka, skriver The Verge. Istället kommer funktionen – som ska ta skärmdumpar av det mesta som du gör på datorn via en lokal AI – att först släppas i Insider Preview-versionen av Windows. Detta är något som Microsoft inte har gjort tidigare, då Recall tydligen utvecklades i hemlighet.

Vi justerar lanseringsmodellen för Recall för att nyttja expertisen från Windows Insider-communityt och för att försäkra att våra höga standarder för kvalitet och säkerhet möts. – Microsoft.

Microsoft översvämmades med kritik när Recall visades upp som en förinställd funktion för Copilot Plus-datorer. Säkerhetsexperter var tidiga med att kritisera funktionen som en potentiell säkerhetsmardröm så den enkelt kan ge en hackare tillgång till enorma mängder privat information.

Microsoft svarade på kritiken genom att göra funktionen valbar och att kryptera Recalls databas via Windows Hello för att säkra funktionen ytterligare. Att företaget nu valt att skjuta upp lanseringen visar att Recall är långt ifrån att vara redo.

När Recall blir tillgänglig i Insider Preview kommer Microsoft att meddela vid ett senare tillfälle.