Benchmark-tester har börjat trilla in för bärbara datorer utrustade Qualcomms systemkrets Snapdragon X Elite, och resultaten har hittills visat lovande resultat. Enligt Inisya på X har de senaste testerna, körda på Samsung Book4 Edge, visat att Snapdragon X Elite når ett single-core-resultat på 2 855 poäng och ett multi-core-resultat på 15 279 poäng i Geekbench 6, vilket går i linje med Qualcomms egna prestandatester.

Qualcomms egna prestandatester visade single core-resultat på 2 977 poäng och 15 086 poäng för multi core. Samtidigt påstår Qualcomm att Snapdragon X Elite ska ligga på samma nivå som Apples M2 Pro-försedda datorer i ren prestanda, samtidigt som de har högre energieffektivitet.

Eftersom de nya nya läckta benchmarksiffrorna går i linje med Qualcomms egna, så kan det vara en indikator på att företaget har en rätt kraftfull och strömsnål systemkrets på gång, vilket kan ge Apple en ordentlig utmaning i framtiden.

Den 18 juni kommer de första Snapdragon X Elite-försedda datorerna att lanseras och i samband med det väntas det dyka upp allt fler intressanta prestandasiffror, inklusive tester för batteritid.

Ser du fram emot ARM-revolutionen?