I flera år har Microsoft varnat Minecraft-spelare med gamla minecraft.net-konton att de måste migrera till Microsoft-konton. Företaget har två gånger skjutit upp deadlinen för att migrera konton (och därmed licenser), men en del användare har uppenbarligen lyckats missa alla varningar, rapporterar Tom's Hardware.

Microsoft avslutade migrationen 19 september 2023. Efter det datumet har Minecraft-supporten inte längre kunnat hjälpa till att flytta över konton, och företaget meddelade att övergivna konton kommer raderas efter en tid. Det var snart ett år sedan, men en arg användare har skrivit på Reddit om hur hen först nu har meddelats via e-post att flera gamla Minecraft-konton som inte hade migrerats nu har raderats.

Tråden ligger på r/Piratedgames, en subreddit som alltså handlar om piratkopiering av spel, och den arga spelaren skriver att hen hädanefter aldrig kommer betala för några Microsoft-spel. Tråden fylldes snabbt med 1 100 kommentarer som dock var ganska jämnt fördelade mellan ”skyll dig själv du fick tre år på dig” och ”du har helt rätt Microsoft borde ha hållit liv i de gamla kontona i evighet”. Det fick en moderator att stänga den för nya kommentarer eftersom det inte pågick någon konstruktiv diskussion.

Trådskaparen är inte ensam, då det under året har dykt upp flera trådar både på Reddit och andra forum där användare uttrycket sin frustration eller uppriktigt söker hjälp att få tillgång till sina licenser. En del har helt enkelt inte spelat på flera år och var omedvetna om hela flytten till Microsoft-konton.