Asus blir en av de första tillverkarna att lansera nya grafikkort särskilt framtagna för att klara storleksgränsen för Nvidias nya satsning SFF‑Ready, ett försök att skapa en standard som garanterar att grafikkort får plats i små så kallade SFF-chassin.

Företagets nya Prime-serie består av sex kort med de tre GPU-kretsarna RTX 4060 Ti, 4070 och 4070 Super, var och en i en modell med standardfrekvens och en överklockad modell. De använder samma kretskort och delar även kylare, som är något av en hybriddesign då en av de tre fläktarna huvudsakligen blåser ut luften bakåt som på en blower-modell.

Nvidia marknadsför SFF-Ready som ”entusiastkort för SFF-chassin” och talar enbart om 4070 och vassare kort, men Asus har alltså valt att även inkludera det mindre kraftfulla 4060 Ti men varken 4080 eller 4080 Super.

Asus har dock sedan tidigare ett RTX 4080 Super-kort med dimensioner som faller inom ramen för SFF-Ready-märkning: Proart SUPER OC Edition. Som alla Proart-modeller är det kortet riktat mer mot professionella användare inom exempelvis spelutveckling och 3d-grafik, men med ett pris kring 14 000 kronor ligger det kring genomsnittet bland 4080 Super-kort.