Start-menyn och Aktivitetsfältet har varit bland de mest kritiserade delarna av systemet sedan Windows 11 släpptes 2021. De senaste byggena av Windows 11 i Insider-programmets Beta- och Canary-kanaler innehåller flera trevliga nyheter för båda, rapporterar Neowin.

Redan tidigare i vår upptäckte betatestare att Microsoft håller på att ta fram en ny layout för Alla appar-vyn i Start-menyn. Idag är den en ren lista, vilket inte är så utrymmeseffektivt, speciellt på stora skärmar. Den nya layouten visar program och mappar i grupper utifrån begynnelsebokstav, så att de med många program inte behöver skrolla så mycket. I bygge 22635.3785 har den här förbättrats ytterligare och nu fungerar mappar som de ska.

En annan nyhet är att det nu går att dra ett program från Start-menyns Fäst-lista till Aktivitetsfältet för att placera en permanent genväg även där. Det har av någon anledning hittills bara gått från Alla appar-listan.

Användare har också hittat nya inställningar för huruvida Aktivitetsfältet ska visa klockikonen för aviseringar och för att slå av och på kortformat på tid och datum. Inställningarna fungerar inte i dagens Canary-bygge, men visar vad Microsofts utvecklare håller på med.