I maj avslöjade Gamers Nexus hur Asus supportorganisation i framför allt USA hade satt i system att vägra utföra garantireparationer om kundernas grafikkort och andra komponenter hade några andra skador än det reparationen gällde.

Många kunder har också rapporterat på Reddit och i andra kanaler om hur företaget ville ha hutlöst betalt för något som borde gå under garantin eller bara kosta några hundralappar, bland annat en kund i Kanada som fick en offert på 30 000 kronor för att reparera ett grafikkort som levererades med en trasig strömkontakt.

Asus tog till sig av kritiken och lovade efter samtal med Gamers Nexus att se över organisationen och genomföra ändringar för att se till att garantier fungerar som de ska. Nu har Asus publicerat en mall drabbade kunder kan fylla i och skicka till den nyinstiftade adressen executivecare@asus.com för att få sina felaktigt hanterade ärenden utredda. De som har betalat för vad som borde ha gått på garantin ska få ersättning.

Samtidigt publicerar Gamers Nexus en video från ett långt samtal med chefer på Asus, och en lista över löften Asus har gjort samt mer detaljerade instruktioner för hur drabbade kunder ska skicka in sina ersättningskrav. Gamers Nexus ska fortsätta testa Asus support genom att skicka in trasiga produkter för garantireparation och se till att företaget lever upp till sina löften.