Intelbroker är pseudonymen för en hackare – eller möjligen en grupp som utger sig för att vara en person – som de senaste åren har legat bakom flera stora hack och efterföljande läckor från stora företag och myndigheter. AT&T, Barclays, General Electric, Europol och amerikanska utrikesdepartementet hör till offren.

Hackaren har varit väldigt aktiv på senare tid och bara under se senaste dagarna lagt upp data från först AMD och därefter Apple till försäljning, rapporterar Cybernews. Uppgifterna har än så länge inte bekräftats av några säkerhetsexperter, men eftersom Intelbrokers tidigare hack har varit äkta kan även dessa förväntas vara det.

På Apple tycks Intelbrokers intrång ha varit begränsat. Det som ingår i potten är källkoden till tre interna verktyg som används av företaget: Appleconnect-SSO, Apple-HWE-Confluence-Advanced och Applemacroplugin. Vad de två senare är till för är okänt, men det första är Apples interna system för så kallad single sign-on, det vill säga enkel inloggning till olika tjänster med ett enda konto.

Intrånget på AMD ser betydligt större ut. Därifrån påstår sig Intelbroker ha kommit över information om framtida produkter, listor över specifikationer, personalregister, kundregister, firmwarekod till olika produkter, källkod och finansiella dokument.

I ett uttalande till Bloomberg, Bleeping Computer och PC Mag säger AMD att det känner till det påstådda hacket och samarbetar med polis och tjänsteleverantörer för att verifiera och avgöra intrångets omfattning.