Netflix vice VD Ted Sarandos, Amazon Prime Video-chefen Mike Hopkins och Fox-grundaren Barry Diller säger att framtiden för streaming kommer att vara mer lik kabel-TV, med mer reklam och högre avgifter. I en intervju med The New York Times förklarar mediecheferna hur streamingplattformarna fortsatt siktar på att öka lönsamheten i sina verksamheter.

Intervjun lyfter hur avgifterna för streamingabonnemang på de allra flesta plattformarna har varit för låga sedan de lanserades, vilket har förhindrat plattformarna från att faktiskt tjäna på prenumerationerna. Streamingjättarna vill fokusera mer på att attrahera prenumeranter till sina respektive reklamabonnemang framöver, vars priser förväntas höjas i framtiden, enligt TechCrunch.

På innehållsfronten kommer även streamingtjänsterna att bli mer selektiva i att ge storskaliga TV-produktioner grönt ljus. Ted Sarandos säger att Netflix kommer fortsätta att leta efter sin nästa House of Cards, men att det kommer att göras i en mer begränsad skala, vilket Prime Videos Mike Hopkins håller med om.

Procedurdraman, och andra prövade koncept, tjänar oss väl, men vi måste också ha stora framgångar som får kunderna att säga 'wow, jag kan inte tro att det där hände precis' och få dem att berätta för sina vänner. – Mike Hopkins.

Streaming-cheferna är även eniga om att de vill investera mer i att sända live-sport och att göra fler paketerbjudanden, som slår ihop flera streamingtjänster för en sammanlagd summa.