Microsoft rullar ut en ny ändring till Windows 11 som låter Onedrive säkerhetskopiera dina filer automatiskt, utan att du vet det. Enligt Neowin är funktionen förinställd i operativsystemet och måste stängas av manuellt. Microsoft har inte kommunicerat ändringen offentligt. Det var en grupp Windows 11-användare på Reddit som först gjorde upptäckten.

Om du vill slippa att Onedrive säkerhetskopierar dina filer ska du högerklicka på Onedrive-ikonen i Windows aktivitetsfält och sedan gå till inställningar. Därefter ska du in på Synkronisera och säkerhetskopiera, där du klickar på Hantera säkerhetskopiering. I nästa ruta kan slå av de mappar du inte vill att Onedrive ska säkerhetskopiera. Spara ändringarna och avsluta.

Om du kör en äldre Onedrive-version som fortfarande använder flikar börjar du med Säkerhetskopiera-fliken, sedan går du till Hantera säkerhetskopiering, där du kan slå av funktionen.

Tidigare har vi skrivit om att Microsoft nu låter dig avinstallera Onedrive från Windows 10- och Windows 11-datorer. Beslutet kom som en del av de ändringar Microsoft gjort för sina europeiska enheter för att göra dem mer konkurrensvänliga, i enlighet med den nya lagen DMA.