Idag lanserar Logitech sitt nya RGB-tangentbord G515 Lightspeed TKL Gaming Keyboard. Tangentbordet är tänkt att vara ett mer diskret alternativ med en minimalistisk design som inte tar för mycket plats på skrivbordet, där en del av ekvationen är mekaniska brytare med låg profil med antingen taktil eller linjär karaktär. G515 har en längd på 368 millimeter, en bredd på 150 och en höjd på 22 samt väger 880 gram.

Men det är fortfarande ett RGB-tangentbord, vars färger och utstrålning går att justera och skräddarsy efter vad du tycker ser bäst ut. Enligt Logitech kan G515 stråla ut över 16 miljoner färger som du kan använda dig av.

Liksom annan kringutrustning från Logitech har G515 stöd för G Hub-mjukvaran, som låter dig anpassa tangentbordets funktioner på fler sätt än bara att ställa in vilka färger RGB-belysningen kan visa. Du kan använda G Hub för att programmera tangenterna till att utföra olika funktioner och modifiera med egna kortkommandon.

– Varje tangent kan utföra upp till 15 olika saker, vilket gör det möjligt för gamers att skräddarsy sitt tangentbord och tilldela makron, ljudsignaler, ljuseffekter och mer. Med G Shift kan tangentbordsuppsättningar växlas med en knapptryckning, skriver Logitech i ett mejl till SweClockers.

G515 LIGHTSPEED TKL G502XPLUS LIFE-0180.jpg
G515 LIGHTSPEED TKL WHITE G502XPLUS White CENTER ENVR.jpg
High_Resolution_PNG-G515 Lightspeed TKL TOP Off White US.jpg
High_Resolution_PNG-G515 Lightspeed TKL FOB Midnight Black US.jpg

Tangentbordet går att använda med sladd samt trådlöst över bolagets Lightspeed-protokoll eller Bluetooth, samt ett batteri som håller i 36 timmar per laddning. G515 har en USB Type C respektive A-port för laddkabeln samt trådlös USB-anslutning och en USB-förlängningssladd.

G515 Lightspeed TKL Gaming Keyboard kostar 1 699 kronor hos din lokala återförsäljare och har en garanti på två år.