Nintendo Switch kommer av allt att döma få sin efterträdare senast nästa år, men bara för att spelkonsolen sjunger på sista versen tänker inte Nintendo låta den hamna i händerna på pirater. I två färska stämningar tar det japanska företaget sig an en försäljare av modchip och moderatorn för underforumet r/SwitchPirates på Reddit.

Den ena stämningen riktar sig mot ägaren av webbutiken Modded Hardware, som bland annat säljer modifierade Switch-konsoler. Enligt Nintendo ska ägaren ha kontaktats i mars och gått med på att stänga ner webbutiken – något som inte har hänt. Därför kräver Nintendo nu skadestånd och att få alla enheter, onlinekonton och all dokumentation med koppling till Modded Hardware överlämnade till sig.

Den andra stämningen riktar sig alltså mot en Reddit-moderator, som går under namnet Archbox. Nintendo anklagar Archbox för att uppmuntra till piratkopiering genom att dirigera användare till sidor där han säljer tjänster för att kringgå hårdvaruskydd, samt privata grupper på Telegram.

Enligt TorrentFreak försöker Nintendo förhindra att Switch går samma öde till mötes som DS och 3DS, som i slutet av sina livscyklar blev populära att modifiera och använda med piratkopierade spel.